Már készülnek a vadonatúj budapesti CAF-villamosok

iho/vasút   ·   2024.01.23. 18:25
01_uj_caf_budapest

Az első példányok már idén ősszel megérkeznek Budapestre: 2022 novemberében a húsz rövid, tavaly márciusban pedig a fennmaradó huszonhat rövid és öt hosszú járművet is megrendelte a főváros a spanyol gyártótól.

Kezdetét vette a budapesti CAF-villamosok gyártása, és már összeállt az első egység vázszerkezete. A spanyol járműgyártó ütemezetten halad a munkákkal: a vázszerkezet oldalának összeszerelését követően a kész elemek – a szükséges ellenőrzések után – a festési részlegbe kerülnek.

(fotók: BKK)

A BKK 2022 novemberében húsz rövid CAF-villamost rendelt meg, a megállapodás szerint ezek első példányát várhatóan idén szeptember végén lehet átvenni, majd ezt követően havonta kettesével állnak forgalomba a villamosok. Ezenfelül a fővárosi járműflotta további huszonhat rövid és öt hosszú villamossal gyarapodik, az utolsó előreláthatólag 2026. nyár végén érkezik Spanyolországból.

A fővárosi villamosbeszerzésekkel 2021-ig hetvenhárom vadonatúj CAF típusú villamos állt forgalomba. Az újabb, összesen ötvenegy jármű érkezésével és forgalomba helyezésével olyan vonalakon is közlekedhetnek majd alacsony padlós, légkondicionált, energiatakarékos villamosok, ahol jelenleg csak néhány, vagy egyáltalán nem közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek