Már tesztelik az új Nightjet szerelvényt

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.09.11. 12:00
nightjet2

Az utasok 2022. decemberében utazhatnak a korszerű éjszakai vonaton.

Újabb mérföldkőhöz érkezett Európa egyik legnagyobb volumenű vasúti beszerzése: a Siemens Mobility elkészült az ÖBB számára gyártott első két nightjet szerelvénnyel. A hétkocsis szerelvény most a kötelező teszteléseket abszolválja. A gyártó februárban mutatta be a nagyközönségnek a szerelvények első elkészült kocsijait. Az osztrák személyszállító vasúttársaság (ÖBB) jelenleg összesen harminchárom hétkocsis szerelvényre adott le megrendelést a Siemensnek. A tervek szerint az utasok 2022. decemberében próbálhatják ki először az új vasúti szerelvényeket. 

Az ÖBB eltökélt szándéka, hogy jelentős mértékben bővíti az éjszakai járatok kínálatát Európa-szerte.Ezzel konkrétan a klímacélok elérését próbálják közelebb hozni. Az újgenerációs, hétkocsis nightjet szerelvény két ülőhelyes kocsiból, három fekvőhelyes és két hálókocsiból áll. A szerelvényeknek a legkorszerűbb külső és belső elemekkel lesznek felszerelve, ami az utazás kényelmét és színvonalát emeli. A fekvőhelyes kocsik új koncepciója lényegében mini-lakosztályokat kínál az egyedül utazók számára, így a kellemes utazás után kipihenten érkezhetnek meg a célállomásra. A hálókocsiban pedig saját WC és zuhanyzó is van minden standard és deluxe fülkében. A korábban megszokott normál típusú fülkék is helyet kapnak, viszont új formatervezésű elemekkel. Újdonság, hogy már wifi szolgáltatás is lesz.A vonatok akadálymentesítettek, minden szerelvényben van egy alacsonypadlós többcélú térrel ellátott  fekvőhelyes kocsi is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek