Márciusban járatritkítás várható Miskolcon?

iho/közút   ·   2012.02.19. 16:00
00

Miskolccal kapcsolatban több pozitív dologról számolhattunk be a közelmúltban: elkészült az 1-es villamosvonal hosszabbítása és aláírták az új villamosok szállításáról szóló szerződést. A buszközlekedésről azonban inkább rossz hírek érkeznek az utóbbi hetekben.

Március 1-jétől változások várhatók a menetrendben. A hírek szerint néhány járat megszűnne, néhánynak az útvonala módosulna, és van, ahol a járatsűrűséget csökkentenék. A többi között a 31-es busz nem menne el az egyetemig, csak az avasi városközpontig. Ritkábban járna az egyetemvárosig közlekedő 22-es is, bár indulna egy új járat a repülőtér és Tapolca között, 42-es számmal. Felmerült, hogy megszűnne az 1-es busz, az 1A pedig csak a diósgyőri gimnáziumig menne, bár az előbbit a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. már cáfolta.

2007 után újabb járatritkítások várhatóak Miskolcon<br/>(fotó: Istvánfi Péter)

A miskolci önkormányzat közgyűlése eredetileg tavaly decemberben tárgyalt volna a módosításokról, de akkor az előterjesztést levették a napirendről. A hírek szerint azóta is tart az egyeztetés az önkormányzat és a közlekedési vállalat között. A képviselő–testület a tervek szerint február 23-i ülésén dönt a város új tömegközlekedési vonalhálózatáról, akkor válhatnak véglegessé a változások.

Nem véletlen, hogy a miskolciak tartanak a járatritkítástól. A 2007-ben bevezetett megszorítások ugyanis egyértelműen negatív hatással voltak a város közlekedésére.

Kapcsolódó hírek