MÁV–Volán-csoport: valóban csak áthidaló megoldást kötöttek a BKK-val a Budapest-bérletről

iho   ·   2023.12.31. 15:30
04_tarifakozosseg_athidalas

Egy rövid közleményben a kormány kimondatta a közlekedési társasággal: eszük ágában sincs megtartani a jól bevált Budapest-bérletet, a tarifaközösséget. Az új rendszerük kidolgozásáig marad csak érvényben a mostani rendszer.

Megjelent egy rövid közlemény a MÁV oldalán, ez:

„Legfeljebb március 1-jéig használhatók a Budapest-bérletek

Pontosítás a Főváros és a közszolgáltatók megállapodásával kapcsolatosan.

A napokban nyilvánosságra hozott technikai megállapodás értelmében 2024. január elsejétől továbbra is a megszokott gyakorlat szerint használhatók a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatokon, ugyanakkor a tulajdonosi jogokat gyakorló, Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben.”

Azaz a háromoldalú megállapodás a MÁV-HÉV és a Volánbusz nézőpontjából azt jelenti, idő kell ahhoz, hogy kidolgozzák az új tarifarendszerüket, addig meghagyják a régit.

A BKK felettébb optimista december 29-i közleményének igazából nem volt alapja, a mostani mávos közlés azt jelenti az eddigi megállapodás és tarifarendszer véget ért. Azt egyelőre nem lehet tudni, mi és hogyan változik majd, de a jól bevált, mindenkinek, elsősorban az átlagembereknek, az utasoknak előnyös Budapest-bérlet ebben a formájában még két hatvan napig él.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek