Megérkezett a Lufthansa első A350-ese!

iho   ·   2016.12.23. 08:45
cim

Lezajlott az év egyik legfontosabb eseménye a Lufthansa Csoportnál: leszállt az első A350-900 utasszállító repülőgép az otthonául szolgáló müncheni repülőtéren. A Lufthansánál, Münchenben állomásozik a világ legmodernebb, tíztagú nagy távolságú flottája, olvasható a légitársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

– Az A350-900 a legújabb, legmodernebb műszaki jellemzőkkel felszerelt repülőgép, amelyen napjainkban kereskedelmi pilóta repülhet – nyilatkozta Martin Hoell, a Münchenbe repülő új gép kapitánya. Annika Wittman utaskísérő olyan mérföldkőként jellemezte az utat, amely „rendkívüli büszkeséggel töltötte el” a gépet Münchenbe szállító fedélzeti személyzet minden tagját.

A Toulose-ból érkező LH 9921 járat a déli futópályán szállt le, ahol a repülőtéri tűzoltócsapat vízfüggönnyel köszöntötte az új gépet. A fedélzeten utazott a Lufthansa karácsonyi angyala, a cég dolgozója, Anja Oskoui is, aki különleges ajándékot hozott a bőröndjében: 10 ezer euró értékű utalványt adott át egy müncheni árvaház képviselőinek a Lufthansa nonprofit dolgozói szervezete, a Help Alliance ajándékaként.

Portálunk novemberben számolt be arról, hogy a német társaság a karácsony előtti napokra várja a gépet, amelyet februárban állít forgalomba. Az előzetes információk szerint ugyanis a 350-esnek az átvétel után kell még beépítenie a kabint, többek között az új Premium Economy utasosztály üléseit, illetve egyéb kiegészítőket  A munkát Münchenben a Lufthansa Technik szakemberei végzik el.

Kicsit szokatlan, hogy egy utasszállító belső konfigurációját maga a légitársaság szereli be, de a 350-es esetében ez mondhatni kézenfekvő megoldás, merthogy több forrás szerint épp azért lassú a típus példányainak átadása, mert nehézkesen zajlik a beépítés, elsősorban az egyik beszállító késlekedései miatt. A Lufthansa láthatóan úgy döntött, hogy nem áll sorba a gép végleges elkészültéért, vagyis nem hagyja Toulouse-ban álldogálni a gépet, amíg a 350-esen végre elvégzik a belső berendezést, hanem saját gárdájával teszi járatkésszé a példányt. Hogy a többi, majdan beérkező A350-öst is maga fejezi be, erről egyelőre nincs információ.

A korábbi tervek szerint a 350-esek bázisa München lesz, az első két desztinációja az új típusnak Boston és Delhi lesz, vagyis érdekesmód az eddigi gyakorlattal ellentétben a németek nem tartják szükségesnek, hogy a gép beállítása utáni első hetekben még rövidebb vonalakon gyakoroljon a légi és a földi személyzet.

A cikkünkben közölt gyönyörű fotókat tehát már a Lufthansa készítette a Münchenbe tartó majd leszállás után guruló szép gépről. Néhány hét, és már a belsejéről is remélhetünk hasonlóan esztétikus felvételeket...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mentés

Kapcsolódó hírek