Megérkezett a Wizz Air hatodik gépe Budapestre

iho/repülés   ·   2012.04.04. 15:00
cim

A Wizz Air ma köszönti hatodik Airbus A320-as repülőgépét budapesti bázisán. A légitársaság az elmúlt alig három hónapban 3 új repülőgépet telepített Budapestre, így jelenleg a legnagyobb flottával rendelkezik Magyarországon – hangzik a diszkont-légitársaság közleménye.

A Wizz Air nemrégiben léptette életbe nyári menetrendjét, ezáltal már 32 olyan népszerű célállomás érhető el Budapestről, mint például az olaszországi Catania és Róma, vagy a spanyol Barcelona. Ezen felül ettől a héttől közvetlen járat indul Szófiába, heti háromszor (kedden, csütörtökön és szombaton). Június 18-án a Wizz Air megnyitja a Debrecen–London-Luton útvonalat is.

A Wizz egyik gépe Ferihegyen <br>(fotó: Márványi Péter)

A hálózatbővítések mellett a Wizz Air 2012. március 31-én lezárta az előző pénzügyi évét, és megerősíti, hogy a stabil pénzügyi teljesítmény mellett két számjegyű növekedésre számít a következő évben is. A Wizz Air több mint 11 millió utast szállított az elmúlt pénzügyi évben, ebből 1,3 milliót a budapesti bázison. A Wizz Air járatainak töltöttsége (load factor) elérte a 85%-ot.

„A hatodik gép érkezésével a Wizz Air lett a legnagyobb flottával rendelkező légitársaság a hazai fővárosban. Ez egy meglehetősen fontos mérföldkő egy olyan vállalat életében, amely magyar gyökerekkel rendelkezik, és jelentős mértékben magyar munkavállalókat foglalkoztat” – idézi a légitársaság közleménye Abrán Györgyöt, a Wizz Air Kereskedelmi igazgatóját.

Kapcsolódó hírek