Megérkezett az első Kiss Szlovákiába

Korcsmáros Gábor   ·   2023.08.07. 09:00
StadlerKissZSSK

Négyből egy már a ZSSK műhelyeiben pihen. 

Megérkezett Szlovákiába az első Stadler gyártmányú, kétszintes 561-es sorozatú Kiss villamos motorvonat szerelvény. Augusztus másodikán lépett a szlovák vasúthálózatra az 561.102-es pályaszámú szerelvény, amelyet Csehországból a CER Slovakia vasúti szállítmányozó cég hozta le Jókútra (Kúty), a cseh–szlovák határállomásra. 

A vasúti jármű Jókút állomáson éjszakázott, majd augusztus 3-án saját erőből indult első próbaútjára a szlovák vasúthálózaton, Nagylévárd (Veľké Leváre) és Zohor állomások között. Innen egy pozsonyi megállást követően Szomolányba (Smolenice) és vissza tett egy fordulót. Szomolány a Nagyszombat (Trnava) és Jókút közötti Púposnak is becézett vasútvonalon található. Ezt a kiruccanást követően az érsekújvári fűtőházba vette az irányt, ahol le is horgonyzott. 

A ZSSK szlovák szeméykszállító vasúttársaság négy Kiss villamos motorvonatot rendelt 76 millió 950 ezer euróért, és a Pozsony környéki vasútvonalakon, valamint annak tágabb körzetében teljesítenek majd szolgálatot

  • a Pozsony−Zsolna,
  • a Pozsony−Jókút−Leventevár (Břeclav),
  • a Pozsony−Érsekújvár és
  • a Nagyszombat−Galánta

szakaszokon.

(Nyitókép: railpage.net)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek