Megért ennyit egy megállónyi sétálás?

MTI/iho   ·   2015.01.21. 10:31

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta, az ügyészség közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolta a huszonegy éves férfit, akit kedden állítottak bíróság elé gyorsított eljárásban.

A vád szerint a férfi tavaly december 21-én a kora reggeli órákban a 4-es metró Újbuda-központ megállójában bemászott a metróalagútba, majd a sínek melletti járdán a Bikás park metrómegállóig gyalogolt, ahol a biztonsági őrök a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták. A 4-es metró forgalmát az érintett vonalon több mint negyed órára le kellett állítani, a menetrendszerű forgalom pedig csak több mint másfél óra alatt állt csak helyre, ezalatt húsz szerelvény összesen száztizenegy percet késett.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a férfi bűnösségét, és ezért őt kétszáznegyven óra közérdekű munka büntetésre ítélte, az ítélet jogerős – olvasható a főügyész közleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek