Megint lehet repülni Dunakeszin!

Márványi Péter   ·   2011.07.08. 10:38
Dkeszi_cr2

Több, mint egy hétre elnémult Budapest egyik legpatinásabb sportrepülőtere. Amint arról beszámoltunk, Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba arról értesítette a repteret használó kubokat, hogy a Légiközlekedési Hivatal hiányolja az úgynevezett „légiközlekedéssel összefüggő tevékenység végzésére” vonatkozó engedélyt, ezért a repülést azonnal le kell állítani.

A borús történet az azonnal meginduló tárgyalások révén azonban jó fordulatot vett, a repülőtéren csütörtökön ismét megkezdődött a normál repüzem, sőt, a Malév Repülőklub folytatja a kezdők nyári vitorlázó táborát. A fejleményekről a klub weboldalán jelent meg közlemény:

Dunakeszi város, mint tulajdonos hozzájárulását adta a repülések további folytatásához. Ennek alapján a Nemzeti Közlekedési Hatóság, Légiközlekedési Hivatala, ma kiadta a szükséges engedélyeket.

Az ügyintézéshez való rendkívül korrekt és hatékony hozzáálláshoz ezúton is köszönet minden érintett, a Légiközlekedési Hivatalban dolgozónak!
Továbbá köszönet minden segítő repülő barátnak! Köszönet azoknak a repülőtereknek, akik ideiglenesen fogadtak volna minket szorult helyzetünkben! Ez is mutatja, hogy bajban van összefogás. Érdemes lenne megtartani ezt más időkre is.

Nagyon fontos, hogy az engedély egyelőre csak szeptember 30-ig érvényes, de folynak tárgyalások a hosszabbítás mikéntjéről. Ahhoz, hogy a tárgyalások zavartalanul folyhassanak szükséges betartanunk a város kéréseit, melyek a következők:  motoros repülések hétköznap 8:00 és 19:00 között, vitorlázó repülések csörlésből napkeltétől napnyugtáig,
vontatásból hétköznap 8:00 és 19:00 óra között végezhetők.

A Malév Repülőklub ügyvezetője, Porubcsánszky Lajos az iho/repülésnek elmondta: ígéretes tárgyalások indultak a városvezetés és a klub között a reptér jövőjéről, a sportrepülők elképzeléseiről, tehát hogy miképp lehetne munkahelyeket teremtő légicentrummá fejleszteni a repteret, illetve hogy Dunakeszi miképp kapcsolható be a Forma1-et kísérő programok közé.

Kapcsolódó hírek