Megjött a harmadik Repceflirt

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.01.13. 14:30
BatiAndras400

Megérkezett a GYSEV következő Stadler-gyártmánya. A lengyelországi Siedlce állomásról Pusztaszabolcsra tartó vonatot a Railtrains.sk partneroldalunk fotózta le Vágsellyén (Šaľa). Ez a harmadik szerelvény, amelyet a gyártó már leszállított a megrendelőnek, hamarosan jön a negyedik is. A GYSEV a négy Flirt beszerzésére 2012 áprilisában írt alá szerződést. Az első két motorvonat már 2013 őszén megérkezett Magyarországra, a menetrendváltástól a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon közlekednek.

A GYSEV soron következő Flirtje Vágsellye állomáson<br>(fotó: Railtrains.sk)

A négy zöld-sárga Flirtön kívül várhatóan tavasszal szállítják le a második beszerzés vonatait, így további hat Flirt érkezik Magyarországra. A járművek kocsiszekrényei Szolnokon készültek, összeszerelésüket azonban a Stadler lengyelországi, siedlicei gyárban végezték, üzembe pedig ismét itthon, Pusztaszabolcson helyezték.

Báti András felvétele január 12-én már Érden készült a Pusztaszabolcshoz közeledő egységről

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek