Megkezdődött az érdi felüljáróépítés

iho   ·   2017.08.07. 18:45
00kicsi

A két, igen fontos, a TEN-T hálózat részeként is szereplő vasútvonal (30a, 40a) fölött létesítendő közúti hidak építési munkáit már elkezdték. A leendő hídfőkben álló épületeket elbontották, folyik a próbacölöpözés. A két vasútvonal fölött átívelő, egyenként hatvan méter támaszközű felüljáró építésén kívül a Kossuth Lajos utca–Rákóczi utca és a Hivatalnok utca–Velencei út között összesen 451 méter hosszban felújítják a már meglevő utakat, hatméteres burkolatszélességgel. A kivitelezést az A-Híd Zrt. végzi, nettó 1,33 milliárd forint értékben, hazai és uniós forrásokból.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(forrás: NIF Zrt.)

Az új átjáró elsősorban Érd belső területeit tehermentesíti, és könnyebbé teszi a közúti közlekedést Százhalombatta felé. Dr. Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa a megyében zajló aktuális beruházások sorába igyekezett illeszteni az érdi fejlesztést, kihangsúlyozva, hogy a cél Budapest és a megye infrastrukturális fejlettségi különbségeinek kiegyenlítése. Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója közölte az ütemtervet, amely szerint év végéig elkészül a hídfők alapozása és építése, legyártják az acél főtartókat és beemelik a vasút fölötti betonelemeket is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek