Megkezdte a termelést a REC-Kocúr

Vörös Attila   ·   2018.01.08. 18:45
800_reckocuur80

Ahogy korábban hírt adtunk: november közepén megérkezett Csepelre a MÁV-REC Kft. legújabb mozdonya, a 740 895-ös Kocúr. A mozdonyra a Szabadkikötőben számítanak a tolatási munkák és a vonatok Soroksári úti rendezőbe történő átállítása során. A gép az év végén kapta meg az összes engedélyét, így 2017 utolsó hetében már megfordult párszor a Szabadkikötő és Soroksári út rendező között. Az új évben pedig beindult a nagyüzem, az ünnepi pangás után a 740-es – átvéve a MÁV-REC egyik Bobójának a helyét – teszi a dolgát a kikötőben.

A Gubacsi hídon ballag konténervonatával a MÁV-REC Kocúrja Soroksári út rendezőből a Szabadkikötő felé. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A Szabadkikötőben sokféle áru megfordul, a szórt elegy ócskavasból, műtrágyából, acéláruból, szénből és egyéb ömlesztett termékekből jön össze. A növekvő forgalom kiszolgálására a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. komoly fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt években a kikötőben. Jelentős forgalmat generál a kikötőben működő Mahart Container Center (MCC) is: minden nap érkezik és indul innen néhány konténervonat. Viszonylag új fejlemény, hogy félpótkocsis intermodális vonatokat is kezelnek, ezek egyik oszlopos képviselője a TX Logistik LKW Walter-vonatai.

* *

Fotós kollégánk cégeknek és magánszemélyeknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek