Megmozdult a fonyódi magaspart

MTI   ·   2013.06.14. 06:03
Az omlásveszély miatt az alatta húzódó 7-es főút Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát csütörtökön lezárták a hatóságok, és sebességkorlátozást vezettek be a magaspart előtt húzódó vasúti pályán. Erről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatott.

A Közútkezelő Nonprofit Zrt. az útszakaszhoz jelzőtáblákat helyezett ki, az arra közlekedőket visszafordítják.

A fonyódi magaspartról két, egyenként egy-másfél köbméteres szikladarab mozdult el a 7-es főút irányába. A szikladarabokat a domboldalban lévő fák fogták meg. A magaspart statikai vizsgálatára a Pécsi Bányakapitányságról geológus szakember is érkezett a helyszínre.

A hatóságok a veszélyhelyzet megszüntetéséig zárták le a főutat. További biztonsági intézkedésként a magaspart előtt húzódó vasúti pályán óránkénti 40 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be. A sziklák megindulása épületekre nem jelent veszélyt, ezért egyéb lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Az idén tavasszal a kiadós esőzés miatt már kétszer is megcsúszott a fonyódi partfal, emiatt április elején is le kellett zárni – akkor egy hétre – a 7-es főút érintett, Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát.

Kapcsolódó hírek