Megmozdult a fonyódi magaspart

MTI   ·   2013.06.14. 06:03
Az omlásveszély miatt az alatta húzódó 7-es főút Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát csütörtökön lezárták a hatóságok, és sebességkorlátozást vezettek be a magaspart előtt húzódó vasúti pályán. Erről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatott.

A Közútkezelő Nonprofit Zrt. az útszakaszhoz jelzőtáblákat helyezett ki, az arra közlekedőket visszafordítják.

A fonyódi magaspartról két, egyenként egy-másfél köbméteres szikladarab mozdult el a 7-es főút irányába. A szikladarabokat a domboldalban lévő fák fogták meg. A magaspart statikai vizsgálatára a Pécsi Bányakapitányságról geológus szakember is érkezett a helyszínre.

A hatóságok a veszélyhelyzet megszüntetéséig zárták le a főutat. További biztonsági intézkedésként a magaspart előtt húzódó vasúti pályán óránkénti 40 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be. A sziklák megindulása épületekre nem jelent veszélyt, ezért egyéb lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Az idén tavasszal a kiadós esőzés miatt már kétszer is megcsúszott a fonyódi partfal, emiatt április elején is le kellett zárni – akkor egy hétre – a 7-es főút érintett, Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.