Mégsem rúgják ki a tréfás buszvezetőt

iho/közút   ·   2012.04.18. 11:22

Futótűzként terjedt el az interneten annak a humoros BKV-sofőrnek a kirúgásáról szóló hír, akiről az ATV híradója készített riportot a napokban.

A BKV-figyelő blog híre szerint Bócsa Viktornak távoznia kellett a BKV-ról előadott, kissé gúnyos, de a dumaszínház színvonalának megfelelő alakítása miatt. A járművezető a televíziós riportban először az utasszállító repülőgépek utaskísérőinek felszállás előtti biztonsági bemutatóját imitálta, majd menet közben színes történetekkel kommentálta a soron következő buszmegállók elnevezéseit.

A hír hallatán azonnal megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot és a BKV-t, hogy adjanak magyarázatot a kirúgásra. A BKK vezérigazgatója úgy kommentálta a történteket, hogy a hírekbe került buszvezető engedély nélkül és a BKV belső szabályait megszegve nyilatkozott az ATV híradójának. Ezzel együtt a járművezető elbocsátása túlzó és indokolatlan mértékű munkáltatói intézkedés lenne szerinte, ezzel személy szerint nem tud egyetérteni, és ilyen intézkedésre nem is kerülhet sor. A járművezetőt figyelmeztette a szabályok betartására, de munkájára továbbra is számít ő is és a BKV is.

Mint Vitézy Dávid közölte, a BKV közérdeklődésre számot tartó járművezetői eddig és a jövőben is nyilatkozhatnak, ha erre a sajtó képviselője vagy a dolgozó engedélyt kér, azonban engedély nélkül – ahogy bármely más cég esetében sem – a dolgozók a munkáltatójuk ügyeiről nem nyilatkozhatnak.

Nem először fordul elő, hogy a BKV járművezetője az utasok szórakoztatásába kezd, a témával az iho.hu decemberi cikkében foglalkoztunk bővebben.

Kapcsolódó hírek