Megszépül a Pfaff-épület

iho   ·   2014.01.10. 15:01

Előreláthatólag bő egy évig tartanak a munkák, amelyek során Pécs pályaudvara méltó külsőt kap. Kis kényelmetlenséget okozhat az utasoknak a közlekedési utzak változása, és bizonyos szolgáltatások áttelepítése: a főbejárat előtti járdaszakaszt már január 13-án lezárják. A jegypénztár, az információs központ és a mosdók február elején kapnak ideiglenes épületet, ahol utasvárót is kialakítanak.

Az 1900-ban, Pfaff Ferenc tervei alapján emelt impozáns, 5332 négyzetméter alapterületű felvételi épületet kívülről teljesen felújítják, ezen kívül korszerűsítik az utastereket, az utaskiszolgálás és a technikai helyiségek eszközeit, a postaszárnyban kormányablakot alakítanak ki. Kiépítik az akadálymentes közlekedést, megújulnak az épületgépésezti berendezések és videokamerás megfigyelőrendszert telepítenek. A felújítás a 25 állomást érintő rekonstrukciós program részeként, 1,4 milliárd forintos uniós támogatásból valósul meg.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek