Megújul a Söréd és Bicske közötti út egy szakasza

MTI   ·   2019.10.23. 10:33

Megújul a Sörédet Bicskével összekötő, 8126-os jelű út mintegy 13,6 kilométeres szakasza – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A Fejér megyei út kivitelezési munkái már folyamatban vannak, a közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelezőnek előreláthatóan százötven napot vesz majd igénybe a teljesítés. Az útszakasz felújítása során a megsüllyedt pályaszerkezetet cserélik, a meglévő burkolat profilmarását követően új aszfaltburkolatot terítenek az útra, az árkokat tisztítják, átereszeket építenek, hidakat újítanak fel, valamint forgalomlassító szigeteket és autóbusz megállóhelyeket alakítanak ki.

A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretében 2018-ban országosan több mint 526 kilométernyi négy- és ötszámjegyű mellékút felújítása indult el, ebből Fejér megyében több mint 54,6 kilométernyi út felújítása valósulhat meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek