Megújul a szürke aszfalttenger

iho   ·   2013.07.25. 16:27

Hamarosan megkezdődhet a Határ úti végállomás környezetének rendezése – írja a kispest.info oldal. Az előkészítő munkálatokat már megkezdte a György István főpolgármester-helyettes vezette munkacsoport, így ha a szükséges anyagi forrást elő tudják teremteni, akár már januárban megindulhat a terület átalakítása.

A Határ úti buszvégállomás és környezete talán az egyik legszomorúbb összképet mutatja a fővárosi metró- és buszállomások között. A területen található árusító pavilonok legkésőbb december 31-ig működhetnek a végállomás területén. A felújítás keretében a terület új burkolatot kap, fákat ültetnek majd, és több lesz a várakozásra alkalmas hely is.

Felmerült egy kisebb szökőkút építése is, ez azonban jelentős többletforrást igényelne. Abban nem jutottak egyelőre konszenzusra, hogy új üzleteket kialakítanak-e a területen, erről később születik döntés. A tervek legkésőbb őszre elkészülnek, az elképzelés szerint azok véglegesítéséhez kikérik a kispestiek véleményét is.

A Határ út jelenleg egy szürke aszfalttenger, ahol az utasok a buszokra esőben, hóban, szélben és hőségben a szabad ég alatt állva kénytelenek várakozni. György István a lapnak elmondta, hogy olyan szerethető, rendezett és a lehetőségekhez képest zöld növényzettel borított teret szeretnének kialakítani, amely méltó kapuja lehet Dél-Pestnek, és természetesen Kispestnek is.

Ősszel indul az Ady Endre út Határ úttól Rákóczi utcáig tartó szakaszának felújítása is, ezért remélhetőleg tavaszra már teljesen más kép fogadja a csomópontra érkezőket – mondta a főpolgármester-helyettes, aki a metróaluljáró állapotára utalva hozzátette: levélben fordul a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetőjéhez és a kispesti rendőrkapitányhoz is annak érdekében, hogy a rendbontók, illegális árusok és köztéri italozók kiszorításával segítsék ők is a Határ úti csomópont mielőbbi rendezését.

Kapcsolódó hírek