Megy a traktor, szánt a vonat!

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.08.11. 21:15
kiskep

Eléggé elszaporodtak a vonatbalesetek Csehországban a nyáron. Július derekán egy súlyos vonatbaleset történt Studénka állomás közelében, ekkor egy SuperCity Pendolino ütközött egy kamionnal. Hétfőn délután pedig egy újabb baleset történt ugyancsak egy vasúti átjáróban. A Regionova szerelvényből kiállított, Mladá Boleslavból Všetaty állomásra közlekedő személyvonat 15 óra 30 perckor egy traktorral ütközött Byšice megállóhely közelében. Az ütközés következtében a hazánkban Bz motorkocsiként ismert studénkai gyártmányú, motorkocsiból átalakított Regionova a pálya mellett landolt.

(fotó: České dráhy Facebook-oldala)

A balesetben a vonaton és a traktoron kívül a vasúti pálya is megrongálódott, hozzávetőlegesen a károk összértéke meghaladja a két és fél millió koronát (27,5 millió forint). A szerencsétlenül járt vonaton egy utas és a kalauz szenvedett könnyebb sérüléseket. A baleset pillanatában a fénysorompó működött.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek