Menet közben hagyták el a mozdonyok a kocsikat

iho/vasút   ·   2017.07.19. 10:12

A Főtér. ro a román Digi 24 hírcsatornára hivatkozva arról ír, hogy a két mozdonyból és nyolc személykocsiból álló szerelvény az Olt megyei Radomireşti község térségében haladt kedd reggel, amikor a villanygépek valahogy leakadtak a vontatott járművekről. A kocsik a nyílt vonalon hamarosan megálltak, a két mozdony azonban továbbra is folytatta útját. A vonaton körülbelül háromszázan utaztak. A mozdonyvezető rövidesen észrevette a problémát, majd a hivatalos lépéseket követve visszatolt a magára hagyott szerelvényre. A meglepődött és ideges utasoknak nagyjából egy órát kellett várni, mire tovább utazhattak.

A román vasút CFR szerint az utasok végig biztonságban voltak. A vasúttársaság szerint valószínűleg az automata fékrendszer lépett működésbe, és ennek következtében szakadtak le a vasúti kocsik a mozdonyokról. Még valószínűbb azonban, hogy a csavarkapcsok lehettek közel használhatatlan állapotban, és egy nagyobb erőhatástól eltörtek, kettészakítva így a szerelvényt. Kérdés azonban, hogy a mozdony biztonsági rendszere miért nem jelezte, hogy a kocsik fékrendszerével megszakadt a kapcsolat?

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek