Menetrendváltástól Prága és Bécs között is jár a Regiojet

iho/vasút   ·   2017.11.24. 13:45
00kicsi

Új útvonalat vesz fel szolgáltatási repertoárjába a cseh magán-vasúttársaság december 10-től. A bécsi főpályaudvarról (Wien Hauptbahnhof) reggel fél héttel kezdődően négyóránként (délelőtt fél tizenegykor, délután fél háromkor és este fél hétkor) indulnak a sárga vonatok, amelyekkel négy óra tizenkét perc elteltével érkezhetünk meg a cseh fővárosba – az állami vasúttársaság szerelvényei is körülbelül ennyi idő alatt vannak ott, egyébként. A prágai főpályaudvarról (Hlavní nádraží) szintén négyóránként startolnak Regiojet-szerelvények a császárvárosba: 5 óra 21 perckor, 9:21-kor, 13 óra 21-kor, az utolsó pedig 16:21-kor indul. Ebben az irányban tíz perccel rövidebb a menetidő. A vonatok útközben csak a bécsi Simmering állomáson és a csehországi Brünnben (Brno) állnak meg. A vasúttársaság a Graz–Köflach Vasúttal (GKB) együttműködve fogja üzemeltetni a járatokat, az osztrák vasúttársaság üzemelési engedélyét és biztonsági tanúsítványát felhasználva.

December 10-től napi négy Regiojet-vonatpárral is lehet utazni Prága és Bécs között (fotó: Regiojet)

A járatokra már meg is kezdődött a jegyek értékesítése. Standard osztályon egy útra tizenöt eurót (4700 forint), Relax osztályon 22 eurót (6900 forint), a legmagasabb szintet képviselő Business osztályon pedig 29 eurót (9100 forint) kell fizetni. A Regiojet szerint a tarifaképzés bármelyik vonat bármelyik ülésére érvényes, jegyeket pedig a járatok indulása előtti utolsó percekig lehet venni. Az utasoknak nem szükséges majd nyomtatott jegyet felmutatni, továbbá az indulást megelőző tizenöt perccel bezárólag vissza lehet mondani a jegyeket, teljes visszatérítés mellett.

A Regiojet vezérigazgatója, Radim Jančura elmondta: a vasúttársaságnak az a célja, hogy megmutassa, a nemzetközi közlekedés vonattal is lehet olyan egyszerű és rugalmas, mint busszal, ráadásul jóval magasabb komfort mellett. A Regiojet kihívást akar állítani a hagyományos vasúti szolgáltatók elé, hogy hagyják maguk mögött a nemzetközi járatokra jellemző régimódi és bonyolult utaskiszolgálást. Ennek érdekében a foglalások során teljeskörű rugalmasságot biztosít a társaság, a határátlépéssel pedig nem változik a szolgáltatás minősége – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek