Milliárdok kerékpárutakra

iho/zöldút   ·   2012.01.11. 13:40

Az Új Széchenyi Terv keretében eddig 25, a jövőben 36 milliárd forintot fordít a kormány a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére – közölte Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára 2011. január 11-én, Győrben, a „Kerékpárosbarát település 2011” és „Kerékpárosbarát munkahely 2011” címek díjátadó ünnepségén. Elsőbbséget élvez a Balatoni bringakörút fejlesztése és a Budapest–Balaton kerékpárút megépítése, kiemelt állami fejlesztésben valósul meg a Duna mentén a Folyók útja kerékpáros útvonal. A határ menti régiók fontosságát kiemelve jelenleg a Hegyközben épül három, Magyarországot Szlovákiával összekötő kerékpárútvonal.

Az ünnepségen immár ötödször ítélték oda a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjakat, ez utóbbi pályázatra tíz újabb cég nevezett 2011-ben.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.