Minden hiba előfordult, ami csak lehetett

iho/vasút   ·   2012.02.06. 15:30

A hétvégén megérkezett a régóta beharangozott, délről érkező, ám szibériainak elkönyvelt ítéletidő. Az iho arra volt kíváncsi, hogy milyen fennakadásokat okozott Budapest tömegközlekedésében a hajnali mínusz 24 fokos fagy, illetve az elmúlt napokban leesett 5-10 centiméteres hó.

A BKV fődiszpécsere kérdésünkre beszámolt róla, hogy a hét első munkanapján az összes járat elindult, a garázsban nem ragadt egyetlen jármű sem. Villamospótlásra egyelőre nem volt szükség, azonban a buszjáratok esetében nagyon sok probléma akadt.

A fődiszpécser azt nem tudta részletezni, hogy pontosan hány és milyen hiba történt, de azt megjegyezte, hogy „minden hiba előfordult, ami csak lehetett, a fűtéshiánytól, a motorgondokon át az ablaktörlők elromlásáig”.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy hétfő reggel 6.30 órakor százhúsz-, míg 10.45 órakor már háromszáznál is több meghibásodás történt.

Az előrejelzések szerint napközben is marad a csontig hatoló hideg és a havazás. Arra sincs sok esély, hogy mínusz kilenc foknál melegebb lesz.

A villamosok kitartanak<br />(fotó: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek