Minek kijelző a tanulóvillamosra?

Berky Dénes   ·   2014.04.17. 20:37
Tatra_kiskep

Első ránézésre rendben van, aztán elkezd gondolkozni az ember. Miért kell a tanulóvillamosra kijelző? Egy ideig hőbörgünk, hogy már megint mire költenek, majd azért csak lehet találni a helyzetet nagyjából megmagyarázó tényezőket. Elsőre arra gondolhatunk, hogy a szerződésben le van írva, hogy minden járműre kell, akkor minden járművön lesz. No de hogy nézne ki egy Muki futárkijelzővel? Ha április elseje előtt lennénk, valószínűleg ez utóbbit is megpróbáltuk volna a kedves olvasókkal elhitetni egy igényes photoshoppolt képpel. Ebben a témában amúgy szeretettel várjuk az ötleteiket a kommentekben! Mire lehetne még kijelzőt szerelni a BKK–BKV állományában, ami hasonlóan indokolatlan lenne?

Íme a szóban forgó Tátra a Széll Kálmán téren ma délután<br>(a szerző felvétele)

Aztán azért arra is kitérhetünk a válaszokat keresve, hogy valahogy a Futár kezelését is meg kell tanulniuk a villamosvezető-jelölteknek. Ez még úgy egészen megállna a talpán, de ha elfogadjuk, hogy milyen érdekes kiszállni és megnézni, hogy tényleg kiírta-e, akkor sem érezzük megmagyarázhatónak az oldalsó kijelzőket. Mindenesetre jól néz ki, modern, bár ha ennyire erőltetjük, akkor megírhatták volna úgy a feliratot, hogy ne kússzon folyamatosan.

Frissítés

Olvasóink közül sokan írták, hogy a Futár rendszer ezen a villamoson sem felesleges, mivel annak működését is el kell sajátítania a tanulóknak. Szeretnénk még egyszer kiemelni, hogy a fenti írásban sem magának a Futár rendszernek a telepítését kérdőjelezzük meg, csupán a kijelzőkét, végső konklúzióban azok közül is csak az oldalsókat. Elnézést ha esetleg valakinek ezzel problémákat okoztunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek