MTU-motorok düböröghetnek a Transnet dízelmozdonyaiban

iho   ·   2015.01.28. 08:45
400px_transnet_dizel

A körülbelül százmillió eurós kontraktus értelmében az MTU kétszázharminckét dízelmotort szállíthat a kínai CNR Daliannak és dél-afrikai leányvállalatának, a CNRRSSA-nak. A 20V 4000 R63L típusú erőforrásokat a Dél-Afrikai Köztársaságban tevékenykedő Transnet Freight Rail által rendelt mozdonyokhoz használják majd fel – írja a Global Rail News.

A német MTU kétszázharminckét motorral látja el a CNR Dalian Dél-Afrikába, a Transnetnek gyártott dízelmozdonyait<br>(forrás: Railway Gazette)

A CNR Dalian által választott motor az MTU 4000 R43/R53 típusú dízelerőforrásának 3300 kilowatt teljesítményre „feltuningolt” változata, ezáltal a német motorgyártó palettáján jelenleg elérhető legerősebb „mozdonyszív”.

Az MTU-t is birtokló Rolls-Royce Power Systems azt nyilatkozta, a megállapodás azt jelenti, a cégnek sikerült megvetnie a lábát a kínai tehermozdonyok piacán, amelyekből egyre többet vásárolnak világszerte.

A dél-afrikai vasúttársaság ezerhatvannégy mozdonyt szerez be, közülük kétszázharminckettőt a kínai vasúti gyártótól<br>(forrás: Railway Gazette)

A dízelmotorokat terv szerint 2015 és 2017 között veheti át a CNR. Az első húsz az MTU friedrichshafeni üzemében készül, onnan szállítják Kínába. A többi erőforrás már az MTU dél-afrikai kirendeltségéhez érkezik, ahol a hattengelyes Transnet-mozdonyok készre szerelését végzik.

A Transnet tavaly márciusban jelentette be Dél-Afrika vasútjának eddigi legnagyobb, összesen ezerhatvannégy járművet jelentő mozdonybeszerzését: a CNR Rolling Stocktól kétszázharminckettő, az amerikai GE Transportationtől kétszázharminchárom, a szintén kínai CSR Zhuzhoutól kétszázötvenkilenc, a kanadai Bombardier-től pedig kétszáznegyven mozdonyt vásárolnak – adja hírül a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek