München és Salzburg között megállt a vonatközlekedés

MTI/iho   ·   2015.09.24. 09:38

A német hatóságok utasításai alapján átalakított menetrend szerint a Budapest–Bécs–Salzburg–München vonalon közlekedő Railjet 90-es járat ideiglenesen csak az ausztriai Salzburgig jár. Salzburg és a németországi München között nem közlekednek vonatok – áll a közleményben.

A német–osztrák határnál fekvő Salzburg és a németországi oldalon fekvő Freilassing között még a városi gyorsvasút (S-bahn) sem közlekedik, de a Salzburg–Freilassing vonalon közlekedő buszok továbbra is járnak. A két város közötti távolság nagyjából 10 kilométer.

A vasúti közlekedés szeptember 17-én állt le. A forgalom a határellenőrzés visszaállítása miatt bénult meg. Az utazók iratainak ellenőrzése olyan sokáig tart a vonatokon, hogy nem lehetett tartani a menetrendet.

Az Ausztriából Németországban igyekvő menedékkérők nagy része Freilassingban lép be Németországba. A határellenőrzést szeptember 13-án állította vissza a német kormány, az ideiglenes intézkedést a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet működését szabályozó Schengeni határ-ellenőrzési kódex előírásai alapján vezették be.

A határellenőrzés súlypontja az Ausztriával közös határ. Ebben a térségben, Bajorország tartományban éri el Németországot a menekülthullám.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek