Nagyváradon járt a 019-es Nohab

iho   ·   2014.04.01. 16:45
IMG_5303__k__400

A Püspökladány-Biharkeresztes (101-es) vonal idén tavasszal és nyáron csupa vágányzár, a március 24-én indult, május 2-áig tartó teljes kizárás során jelenleg a Berettyó hídját építik át. Közben a Mávgép rostaszerelvénye Biharkeresztesen befejezte a munkáját, de híd híján a 300 méteres szerelvény Románián át tudott csak távozni.

Nagyváradon a magyar Nohab<br>A képre kattintva a pft-szerelvény többi tagját is megnézheti!<br>(képek: Constantin Vlad)

A pályafenntartó vonatot Magyarországon a MÁV Nosztalgia Kft. továbbította a 019-es Nohabbal, keleti szomszédunknál azonban ő nem lehet a vonat élén, a TFG Sulzere érkezett a szerelvényért. A vonat ezután a Nagyvárad–Érmihályfalva–Nyírábrány–Debrecen útvonalon jutott vissza Magyarországra – a menet végállomása egyébként Nyékládháza volt.

A kerülő útvonala<br>(térkép: google.com)

Információink szerint ilyen kerülők még máskor is előfordulhatnak majd, hiszen a 101-es vonal keleti oldala jelenleg csak Románia felől közelíthető meg vasúton.

* * *

Indóház Online - Hivatlan oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a holdon, a síneken vagy a sínek mellett, a tűzön vagy a vízen történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek