Napelemes autó, elektromotor a Lánchídnál

MTI   ·   2012.09.17. 13:48

Ismét megrendezi az alternatív hajtású járművek versenyét az MVM Magyar Villamos Művek szombaton Budapesten, az eseményen napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek.

A megmérettetést a tavalyi, hagyományteremtő versenyt követően rendezik meg a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren kialakított 650 méteres pályán. A versenyek szombat reggeltől késő délutánig tartanak – hangzott el a cégcsoport hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
A futamot az MVM Jövő Hídja program keretében rendezik meg – mondta el Baji Csaba, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója. A Jövő Hídja rendezvény során fiatalok, egyetemisták, tudásközpontok és szakmai műhelyek mutatják be a fenntartható jövővel kapcsolatos ötleteiket, elképzeléseiket. Ezek a bemutatók a Lánchídon és a híd pesti hídfőjénél várják az érdeklődőket.
A programokkal az MVM Csoport szeretné népszerűsíteni a környezettudatos gondolkodást, az alternatív energiaforrások használatát, valamint támogatni a nemzeti klímapolitikai célok megvalósítását – hangsúlyozta Baji Csaba. Hozzátette: az alternatív meghajtású járművek csendesek, nem terhelik a környezetet, használatuk hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkenéséhez.

A rendezvény fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes – közölte Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója.

Petis László, a verseny technikai igazgatója elmondta: az MVM Energia Futamra csaknem 40 járművel regisztráltak. A szigorú biztonsági szabályok alapján szervezett versenyek közben a gyerekek egész nap kipróbálhatják az elektromos meghajtású gokartokat, a felnőttek pedig délután szériaautót tesztelhetnek.

Kapcsolódó hírek