Napokig késések várhatók Szerencs és Nyíregyháza között!

iho   ·   2015.08.31. 14:25

A Miskolc környéki vasútvonalak Facebook-oldal információi szerint a Mezőzombor és Nyíregyháza közötti, július huszonegyedikétől augusztus harmincadikáig tartó vágányzári munkálatok után a kivitelező szinte teljes hosszban csak hatvan kilométer per óra engedélyezett sebességre adta vissza a pályát. A csökkentett tempó okán várhatóan több napig jelentős késésekre kell számítani a vonalon. Emiatt a mai helyzet alapján a személyvonatoknál tíz-negyven, az intercityknél körülbelül harminc perccel nőhet a menetidő Szerencs és Nyíregyháza között. A miskolci fővonal Füzesabony környékén végzett, vágányzárral járó felújítási munkálatai miatt további késések alakulhatnak ki. Tovább tetézi a késéseket, hogy a MÁV-Start közleménye szerint délelőtt fél tizenkettő körül Tokaj és Rakamaz között elromlott a biztosítóberendezés is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

IdeenzugCity, a jövő motorvonata

Kiss Bertalan   ·   2021.07.29. 20:05

A Deutsche Bahn bemutatta a jövő motorvonatának életnagyságú modelljét, több, merőben új fejlesztéssel, például a napi forgalomnak vagy útvonalnak megfelelően variálható utastér kialaíktás – gombnyomásra.

Vasút Nagyvasút

Részleges államosítás a brit vasúton

iho/vasút   ·   2021.07.27. 15:00

Az új szervezet feladata lesz a pályavasút működtetése, a pálya tulajdonosi jogainak gyakorlása és karbantartása mellett a hálózat fejlesztése, a menetrend egyeztetése, a viteldíjak meghatározása és beszedése is.