Negyedével növeli németországi vonatai számát decembertől a FlixTrain

iho/vasút   ·   2023.10.14. 16:25
flixtrain

A gyakoribb indulásoknak és a hosszabb, több ülőhelyet kínáló szerelvényeknek köszönhetően új állomásokat is kiszolgálnak majd a távolsági járatok.

A december 10-ével életbe lépő új, 2023/2024-es menetrendi évben olyan városokat is érintenek majd a FlixTrain vonatai, mint Bensheim, Bréma, Elsterwerda, Mülheim (Ruhr), Müllheim (Baden), valamint a Berlin-Brandenburg nemzetközi repülőtér közvetlen közelében található Schönefeld. A társaság emellett számos olyan városba is visszatér, ahol infrastrukturális okok miatt kellett szüneteltetniük a szolgáltatást: Offenbach, Mainz, Hanau és Wolfsburg 2024 tavaszától lesz ismét elérhető a FlixTrain vonataival.

A FlixTrain 2024-re tervezett hálózata (kép forrása: FlixTrain)

A Flix statisztikái szerint az utasok által legkedveltebb célpontok Berlin, Hamburg, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Heidelberg és Lipcse.

A közlekedési vállalat a távolsági közvetlen kapcsolatokat is erősíti, elsősorban Németország keleti és nyugati része között, például a Hamburg–Lipcse, a Heidelberg–Berlin és a Darmstadt–Eisenach járatokkal.

A FlixTrain távolsági vasúti járatokat kínál Németországban, melyek garantált, felár nélküli helyfoglalást, valamint a Deutsche Bahn (DB) ICE nagysebességű járataihoz hasonló menetidőt nyújtanak, versenyre kelve az állami vasúttársasággal, mely az egyre szaporodó ellenfelek ellenére továbbra is egyértelműen dominálja a távolsági vasúti piacot: a Budnesnetzagentur legutóbbi vasúti piacelemzése alapján 2021-ben 96 százalékos részesedést ért el a DB. A fennmaradó négy százalékon olyan társaságok osztoznak, mint a nemzetközi éjszakai járatokat is üzemeltető Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) vagy a Franciaország és Németország között nemzetközi vonatokat közlekedtető, francia SNCF – adja hírül a Rail Tech.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: FlixTrain / railtech.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek