Négyezer autóst ellenőriztek hétfőn az M7-esen

iho/közút   ·   2012.07.17. 12:58

Több mint 4000 autóst ellenőrzött a rendőrség a július 16-i akcióban az M7-esen. Összesen 319 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, hét jármű okmányait elvették, ötnél a rendszámot is bevonták – olvasható az ilovebalaton.hu oldalon.

Hat órán keresztül tartott a teljes kitereléses közlekedésrendészeti ellenőrzés az M7-es autópályán a rendőrség június 16-i, a társzervekkel közösen folytatott akciójában. Zamárdi után egy kilométerrel Budapest felé, az autópálya 109-es kilométerszelvényénél – rendőri ellenőrzés tábla híján – egy útszűkülettel járó munkavégzést jelző táblával terelték a forgalmat a töreki pihenőhelyre. Nemcsak a vezetőket ellenőrizték, az utasoktól is elkérték az okmányaikat, különös tekintettel a külföldiekre, hogy megvizsgálják, legálisan tartózkodnak-e hazánkban.

A kamionsofőrök esetében megnézték a szükséges pihenőidő betartását. A körözött személyeket, illetve járműveket is ellenőrizték. Összesen negyvennégy rendőr dolgozott a helyszínen. A megyei állomány mellett az autópálya-rendőrség, a pécsi készenléti alakulat, illetve a társszervek, mint a NAV, a határ- és idegenrendészet, a katasztrófa-védelem és a matricaellenőrök is részt vettek az akcióban.

A sofőrök viszonylag türelmesen viselték a kellemetlenséget. Reggel 9.00 és délután 15.00 óra között összesen több mint négyezer autóst ellenőriztek, több lejárt okmányt, illetve forgalomból kivont járművet találtak. 319 ezer forintnyi helyszíni bírságot szabtak ki, és 135 ezer forintnyi közigazgatási bírságot állapítottak meg. Hét gépkocsi okmányait elvették, öt rendszámot bevontak. 744 embert ellenőriztek a körözési rendszerben. A NAV 18 esetben indított eljárást, a többi társszerv nem állapított meg szabályszegést.

Kapcsolódó hírek