Nem a városhatár lesz a behajtási díj zónahatára

iho/közút   ·   2012.06.14. 12:45

Az biztos, hogy nem Budapest városhatára lesz a behajtási díj zónahatára. Legalábbis Tarlós István ezt jelentette be csütörtökön, azután, hogy kerületi polgármesterekkel egyeztetett.

A főpolgármester azt mondta, két behajtási zónahatárt vizsgálnak jelenleg. Az egyik a Hungária körútra vonatkozik, a másik egy ehhez képest szűkebb városmagra.

Tarlós megjegyezte, az úgynevezett dugódíjat mindenképpen be kell vezetnie a fővárosnak, ezt ugyanis Demszky Gábor a 4-es metró uniós támogatásának feltételeként vállalta korábban.

A főváros engedne a taxisoknak

A főpolgármester szégyennek nevezte a helyzetet, ami a budapesti taxi-ügyben zajlik. Szerinte az autók megjelenése „kriminális”. Bizonyos helyeken alvilági módszerekkel harcolnak a piacért, ezért ezt a helyzetet meg kell oldani tette hozzá.

Tarlós István csütörtökön tárgyalt a taxisszervezetekkel. Ezután beszámolt róla, hogy néhány kérdésben engedni tudnak a szakmai szervezeteknek. Példaként hozta fel a fix tarifa bevezetését és az egységes megjelenés dizájnját is.

Mint elmondta, két dologban azonban nem tudnak kompromisszumokat kötni. Ilyen a rendelet elemeinek egységes időpontban való bevezetése, illetve a műszaki paraméterek meghatározása „Nem lehet méltatlan körülményeket teremteni” - jegyezte meg.

Kapcsolódó hírek