Nem akadályozza az M3-as metró felújítását a koronavírus

iho/vasút   ·   2020.04.24. 12:00
m3_vaganyillusztracio0

A több mint egy hónapja, március közepén bevezetett vészhelyzeti intézkedések továbbra sem korlátozzák a korszerűsítés menetét. Népliget metróállomás környezete jelenleg szinte felismerhetetlen, mivel az akadálymentes közlekedés megvalósításához ki kellett bontani a födémet, így a felszínről belátni az aluljáró szintjére. A felvonók megközelítéséhez szükséges tér kialakításához új szerkezet épül, a lépcsők elbontása és új pozícióba helyezése már meg is történt.

Terv szerint zajlik az M3-as metró déli szakaszának felújítása (illlusztráció: BKV)

Az utasforgalmi területeken is szembetűnő a változás. Minden állomáson elkészült a falburkolatok tartószerkezete, a Határ út és az Ecseri út után a Népligetnél is elkezdődött a padlóburkolatok lerakása, az új LED lámpatestek működése pedig új megvilágításba helyezte az eddig félhomályban lévő peronokat.

Jó ütemben haladnak a gépészeti munkafolyamatok az üzemi területeken is. Végleges helyére került és elektromos betáplálásra várnak a vízköddel oltó berendezések. Kiépült a belső légcsatorna-hálózat, a légtechnikai berendezések gépházi szerelései után helyenként az elektromos vezérlők bekötése is elindulhatott.

Kőbánya-Kispesten az új pályaszakaszon a metrószerelvények közlekedéséhez szükséges korszerű áramellátás kiépítése napokon belül befejeződik. A tesztelés próbajáratokkal várhatóan május elején el is indulhat.

A munkálatokról készült fotókat ide kattintva lehet megtekinteni. A videós összefoglalót pedig alább lehet megnézni:

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz az utasok és a dolgozói védelmét szolgáló intézkedéseket:

  • szünetel az elsőajtós felszállás,
  • kordonnal választották el a járművezetőket,
  • dolgozóiknak folyamatosan védőfelszerelést biztosítanak,
  • akiknél pedig megoldható, azok home office-ból látják el feladataikat.

A társaság arra is törekszik, hogy minden eszközzel megelőzze, vagy legalább lassítsa a járvány terjedését, miközben hozzájárul a város működéséhez. A BKV intézkedéseiről ide kattintva lehet olvasni bővebben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek