Nem jutalmat, fizetést kaptak

iho/vasút   ·   2012.02.09. 14:50

A fővárosi közlekedési cég sajtóközleményében visszautasítja azt a gyanúsítást, miszerint a kritikus anyagi helyzetben levő vállalat menedzsmentje jutalmat osztogatott volna egymás között. A BKV Zrt-nél a munkabérek kifizetése február 8-ra esett, minden, arra jogosult munkavállaló megkapta aznap a szerződésben meghatározott bérét. Ezen felül a munkavállalók az ígért bérkompenzációt is megkapják visszamenőleg.

A BKV 2011-ben az üzleti terv fölött teljesített, csökkentette adósságállományát, pozitív üzemi eredményt ért el. Ezzel együtt a januárban a fővárosi közgyűlés által januárban megszavazott kilencmilliárd forintos tulajdonosi kölcsön és a hatmilliárd forintos támogatás is szükséges volt a mostani bérkifizetésekhez.

A BKV vezetősége ezzel együtt cáfolja, hogy a vezetők további jutalmakat kaptak volna, valamint az 50-60 vezető beosztású dolgozónak járó céges gépkocsiról szóló állítás sem igaz. Szolgálati autója összesen 23 vezetőnek: a vezérigazgatónak, vezérigazgató-helyetteseknek, igazgatóknak, egyes főmérnököknek és főosztályvezetőknek van, ők kapták vissza az üzemanyagkártyákat is.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.