Nem jutalmat, fizetést kaptak

iho/vasút   ·   2012.02.09. 14:50

A fővárosi közlekedési cég sajtóközleményében visszautasítja azt a gyanúsítást, miszerint a kritikus anyagi helyzetben levő vállalat menedzsmentje jutalmat osztogatott volna egymás között. A BKV Zrt-nél a munkabérek kifizetése február 8-ra esett, minden, arra jogosult munkavállaló megkapta aznap a szerződésben meghatározott bérét. Ezen felül a munkavállalók az ígért bérkompenzációt is megkapják visszamenőleg.

A BKV 2011-ben az üzleti terv fölött teljesített, csökkentette adósságállományát, pozitív üzemi eredményt ért el. Ezzel együtt a januárban a fővárosi közgyűlés által januárban megszavazott kilencmilliárd forintos tulajdonosi kölcsön és a hatmilliárd forintos támogatás is szükséges volt a mostani bérkifizetésekhez.

A BKV vezetősége ezzel együtt cáfolja, hogy a vezetők további jutalmakat kaptak volna, valamint az 50-60 vezető beosztású dolgozónak járó céges gépkocsiról szóló állítás sem igaz. Szolgálati autója összesen 23 vezetőnek: a vezérigazgatónak, vezérigazgató-helyetteseknek, igazgatóknak, egyes főmérnököknek és főosztályvezetőknek van, ők kapták vissza az üzemanyagkártyákat is.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.