Német kétszintesekkel erősít a Regiojet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.05.22. 09:00
DBR_01

A Regiojet cseh magánvasút szeptember 2-tól a Pozsony–Dunaszerdahely–Révkomárom vonalon kétszintes vezérlőkocsis szerelvényeket indít majd egyes járatain. Ahogy már előzőleg is írtuk, a szlovák közlekedési tárcával folytatott egyeztetések eredményeként a Regiojet növelni kényszerül vonatainak kapacitását, mivel az utasigény is erősen követeli ezt.

fotó: wikimedia

A Regiojet szerint a Pozsony és Révkomárom közötti egyvágányú vasútvonalon gyorsan nő az utasok száma, amire reagálniuk kell. Az idei év első negyedévében 1,27 millió utast szállítottak a sárga vonatok, ami nem kevesebb, mint 87 százalékkal több, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. Az ugrásszerű utasszám-növekedés okát abban kell keresni, hogy a Regiojet járatait bevonták a pozsonyi elővárosi forgalom rendszerébe, valamint abban is, hogy Pozsony környékén és a Csallóközben is tovább nő a lakosság száma.

A Regiojet megkülönböztető jele a szembetűnő, éles sárga szín<br>(fotó: Regiojet)

Azért a szeptemberi időpont, mert Regiojetnek még engedélyeztetni kell a szerelvényt, sőt, ahogy tájékoztattak, a dízelmozdonyokat is, mivelhogy olyan vontatójármű továbbítja a szerelvényeket, amelyek Szlovákiában eddig még nem közlekedtek. A mozdonyok pontos típusát azonban nem árulták el. A DB Regiótól megvásárolt használt kétszintes szerelvényeket például a 4308-as személyvonaton használhatják az utasok, ami 6 óra 15 perckor indul Dunaszerdahelyről a fővárosba. A kapacitásnövelés ebben az esetben száz ülőhelyet jelent. A Regiojet már februárban mozdonyos szerelvényeket vetett be a legjobban kihasznált járatain.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek