Nemzetközi kerékpárút Újvidéken

iho/zöldút   ·   2012.05.15. 09:45

Az Európai Unió finanszírozásában elindult nemzetközi projekt támogatói Újvidékről Palánkára kerékpároztak hétfőn, ahol az akció Eszékről induló, horvát résztvevőivel találkoztak. A kerékpáros infrastruktúra-fejlesztési projekt 350 ezer euróból, azaz közel 100 millió forintból valósulna meg. A figyelemfelkeltő akciót  Palánka község, a Vukovár (Valkóvár) megye, az újvidéki önkormányzat, valamint Bács és Petrőc községek szervezték – írja a kitekintő.hu

„Azt szeretnénk, ha bicikliutat építhetnénk ki a Duna mentén Palánkáig, azaz Ilokig. Ezzel hozzájárulhatnánk a régiók szorosabb együttéléséhez. Manapság egyre többen kerékpároznak, a biciklin érkező turisták száma is egyre nagyobb, többek között ezért is építettük újjá az újvidéki sétányt, és ezért vezettük be a bérelhető bicikliszolgáltatást. Szeretnénk polgárainkkal megkedveltetni az egészséges életmódot” – mondta Igor Pavličić, Újvidék polgármestere.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.