Nő a cseh troliexport

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.09.07. 20:31
kiskep_troli

A Škoda Electric újabb fontos exportszerződést kötött a bulgáriai Burgasz városával. Összesen száz új trolit gyártanak a plzeňi járműgyártóban, de ebből nemcsak Burgaszba, hanem Várnába, Stara Zagorába és Plevenbe is jut. A bolgárokkal kötött szerződés nem az első, hiszen a közelmúltban a szófiai trolibeszerzésben nyert a Škoda. Oda 50 cseh trolibusz kerül.

Egy Škoda 26 Tr típusú troli első méterei<br>(forrás: Škoda)

Burgasz huszonkettő, Várna harminc, Pleven negyven és Stara Zagora nyolc új 26Tr típusú trolit kap a szerződés szerint. Az új járművek dieseles pótmeghajtással lesznek ellátva, aszinkronmotor kerül a járművekbe, mindegyiket felszerelik légkondicinálóval és modern audiovizuális utastájékoztató-rendszerrel is. A beszerzés összértéke eléri az 1,2 milliárd koronát (14 milliárd forint). A Škoda Electric képviselője elmondta, csak idén nyáron négy új trolitenderben aratott sikert a gyártó. Nő a kivitel, jobbak a trolirészleg gazdasági mutatói, ezért a jövőben még több embert tudnak majd foglalkoztatni. Bulgárián kívül büszkén említik a Szegedre szállított trolikat, valamint Lettországot, Szlovákiát, sőt még Üzbegisztánt is emlegetik a sikeres exportszerződések felsorolásánál.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek