Nőtt a haszonjárművek piaca az Európai Unióban

MTI/iho   ·   2017.07.25. 12:55

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) kedden nyilvánosságra hozott jelentése szerint az Európai Unió huszonnyolc tagállamában júniusban két és fél százalékkal, az első fél évben pedig 4,2 százalékkal, 1 millió 222 ezerre emelkedett a forgalomba állított új haszongépjárművek száma. Fél éves összevetésben kiugróan, 14,2 százalékkal, illetve 8,7 százalékkal nőtt a kereslet Spanyolországban, illetve Olaszországban, és tavaly júniushoz képest is ebben a két országban emelkedett a legnagyobb mértékben a forgalom. Németországban azonban változott a helyzet, míg fél éves szinten 2,1 százalékkal nőtt a haszongépjárművek értékesítése, júniusban 6,7 százalékos csökkenést regisztráltak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.