Nőtt a haszonjárművek piaca az Európai Unióban

MTI/iho   ·   2017.07.25. 12:55

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) kedden nyilvánosságra hozott jelentése szerint az Európai Unió huszonnyolc tagállamában júniusban két és fél százalékkal, az első fél évben pedig 4,2 százalékkal, 1 millió 222 ezerre emelkedett a forgalomba állított új haszongépjárművek száma. Fél éves összevetésben kiugróan, 14,2 százalékkal, illetve 8,7 százalékkal nőtt a kereslet Spanyolországban, illetve Olaszországban, és tavaly júniushoz képest is ebben a két országban emelkedett a legnagyobb mértékben a forgalom. Németországban azonban változott a helyzet, míg fél éves szinten 2,1 százalékkal nőtt a haszongépjárművek értékesítése, júniusban 6,7 százalékos csökkenést regisztráltak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.