Nyári menetrend: több járatot indít az utazási igényekhez igazodva a MÁV-Start

iho/vasút   ·   2018.06.13. 16:15
balaton_30_fonyod_zajvedofal_kislid

A MÁV-Start több járatot és korszerűbb szerelvényeket közlekedtet az utazási igényekhez igazodó nyári vasúti menetrendben a megnövekedő utasforgalom kiszolgálására főleg a Balaton és a Velencei-tó térségében – mondta el Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A vasúttársaság 2018 nyarán is az utasszám és a bevétel növekedésére számít. Tavaly nyáron a balatoni járatokon 8,6 százalékkal nőtt az utasszám, 1,4 millióan utaztak vonattal, 113 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. A balatoni vonatokon az árbevétel 8,1 százalékkal, mintegy százötmillió forinttal nőtt a nyári időszakban az előző évhez képest. A MÁV-Start árbevétele annak ellenére növekszik, hogy a tavaly decemberben a menetrend váltáskor az online és automatás jegyvásárlásra kedvezményeket vezettek be. A MÁV-Start idei első öt havi árbevétele 218 millió forinttal nőtt az előző év azonos időszakához képest, úgy, hogy az új kedvezmények igénybe vételével 330 millió forintot takarítottak meg az utasok. A dél-balatoni vasútvonal felújítása révén tovább csökken a menetidő és javul a menetrendszerűség, azaz pontosabban közlekednek a vonatok.

Több vonat és korszerűbb szerelvények szolgálják az utasok kényelmét a szombaton életbe lépő 2018-as nyári menetrendben

Lóczi Csaba, a MÁV-Start Zrt. értékesítési igazgatója elmondta: a szombaton életbe lépő nyári vasúti menetrendben a Balaton északi és déli partján korszerű, légkondicionált motorvonatok, Intercity-kocsik, hétvégén plusz vonatok közlekednek, amelyek többségén a kerékpárszállítás lehetőségét is biztosítják. Expresszvonatok közlekednek Budapestről két óránként Nagykanizsára Tópart, illetve Keszthelyre Balaton expressz néven. Budapest és Siófok között hétvégenként kilencven személyszállító vonat közlekedik majd, átlagosan harminc percenkénti indulással.

2018-ban is váltható harminc, hatvan vagy kilencven napra váltható Balaton-bérlet, amelynek az ára alacsonyabb lett. Az interneten és a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül a csúcsidőn kívül közlekedő vonatokra szóló e-vonatjegyek húsz százalékkal olcsóbban válthatók a Balatonhoz.

Az idén nyáron is közlekednek az Adriai tengerhez vonatok Budapestről, a jegyek ára oda-vissza útra negyvenkilenc eurótól indul.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek