Nyolc BYD busszal zöldül tovább a szegedi helyi járatos Volánbuszflotta

iho/zöldút   ·   2023.06.29. 12:00
01_byd_buszok_szegeden

A Bakai Nándor utcai telephelyen nyolc töltőállomást is építettek, egyszerre tölthető valamennyi jármű. 1 milliárd 300 millió forintba kerültek BYD buszok, a költségek hetven százalékát állta az Európai Unió.

Szegeden a Széchenyi téren, a városháza előtt sorakozott fel a nyolc új zöld rendszámos jármű – AA KZ-191–198. Nem lesznek kijelölt vonalak Szegeden, mindegyiken lehet majd találkozni a járművekkel. Ismert, a Zöld Busz Programban a negyvennyolc BYD K9UD buszból

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat!

  • Zalaegerszegen tizenegy,
  • Győrben tizenhárom,
  • Egerben hat,
  • Szolnokon tíz és
  • most Szegeden nyolc

kéttengelyes szóló busz áll forgalomba. A járműveket naponta két-két és fél óra alatt fel lehet tölteni, egy töltéssel időjárástól függően akár háromszáz kilométert is megtehetnek; Szegeden a legnagyobb „domb”, amit meg kell mászni a Szeged–Békéscsaba vasútvonal fölött átívelő Izabella híd, azaz az útviszonyok ebből a szempontból elhanyagolhatók.

Idén Szegeden másodszor frissül a helyi járatos flotta, az év elején tíz MAN Lion's City 12 gázbuszt kapott a város.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek