Összeomlott a nyitrai tömegközlekedés

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.05.29. 11:15
Arriva_Nitra_kiskep

Húsz városi autóbusz és egy helyközi járaton szélvédőjét rongálták meg ismeretlen tettesek Nyitrán hétfőn. Az incidens miatt az Arriva autóbusztársaság nyitrai flottájának csaknem a negyede rongálódott meg. A buszok jelenleg üzemképtelenek, a javításuk folyamatban van. A járműpark jelentős létszámcsökkenése miatt a nyitrai városi tömegközlekedésben komoly fennakadásokra, járatkimaradásokra kell számítani főleg a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején. Ez a helyzet a busztársaság szerint több napig is eltarthat.

(fotó: Arriva Nitra)

Juraj Kusy, az Arriva Nitra közlekedési vállalat igazgatója felháborodásának adott hangot az esettel kapcsolatban, egyúttal az utasok türelmét kérte a buszok megjavításáig. Nyitrán idáig hasonló eset nem történt. A betört szélvédők ügyét a rendőrség is vizsgálja.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.