Hibázott a Hangya vezetőállásán a tanonc

iho.hu   ·   Frissült: 2024.09.18. 15:26
KZC

Egy cseh mozdonyvezető-gyakornok haladta meg a Megállj! jelzésképet adó fényjelzőt, és belekoccant az előtte szabályosan haladó CityElefantba.

Legfrissebb értesüléseink szerint harmincöt ember sérült meg a balesetben.

A baleseti helyszínelés során kiderült: a Škoda elővárosi villamos motorvonatának vezetője ittas volt, vérében két ezrelék alkoholt találtak. Végső soron a tanonc lefülelt egy munkavégzésre alkalmatlan motorkocsi-vezetőt azzal, hogy elnézte a jelzőt...

Korábban írtuk:

Vasúti baleset történt Prágában, az egyik legforgalmasabb vasútvonalon. Értesüléseink szerint két személyvonat ütközött össze Vysočany és Holešovice városrészek határán, egy többvágányú vonalszakaszon. A Cseh Vasutak szabályosan közlekedő 471-es sorozatú CityElefant villamos motorvonatát a KŽC Doprava magánvasút 813-as sorozatú "Hangya" motorvonata érte utol a nyílt pályán, és hátulról nekiütközött. 

Csak könnyebb sérülésekről szólnak a hírek, körülbelül tíz–tizenöt utas szenvedett többnyire karcolásokat, rándulásokat az ütközés következtében. A mentők, tűzoltók és a rendőrség egyaránt kivonult a helyszínre. Elsődleges információk szerint a magánvasút személyvonatát egy mozdonyvezető-gyakornok vezette, aki meghaladta a Megállj! jelzést mutató jelzőt, ezért érhette utol a szabályosan közlekedő CityElefantot. 

Több prágai elővárosi vonalon járatkimaradásokra, késésekre, és rövidített útvonalakra kellett számítani a délelőtt folyamán. 

Nyitókép: HZS (Cseh Tűzoltóság)  

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek