Összeütközött két vonat Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.05.03. 18:45
kiskep_9

Összeütközött a GW Train Regio magánvasút két szerelvénye a 194-es számú, České Budějovice-Černý Kříž vasútvonalon, Křemže és Boršov nad Vltavou állomások között. A balesetben tizennégyen sérültek meg, köztük hárman közepes sérüléseket szenvedtek, őket helikopterrel szállították kórházba. A két vonat a nyílt egyvágányú pályán ütközött össze. Az egyik vonatban egy óvodás csoport utazott, közöttük is vannak sérültek.

fotó: Česká televize

A GW Train Regio 8102-es és 8103-as számú délelőtti járata ment egymásnak, az első információk szerint a vétkes az egyik járat mozdonyvezetője, aki a tilos jelzés ellenére elindult Křemže állomásról. A kár mértékét 6 millió koronára (70 millió forint) becsülik a szakértők. A magánvasútnak ez elég kellemetlen, hiszen két vonattal is kevesebb járműve lett, egyelőre nem tudni, hogy meddig tart majd a javítás. A balesetben egy Regiosprinter és egy 629-es sorozatú vonat ütközött össze. Legutóbb húsz hónappal ezelőtt, 2016 augusztus végén történt komolyabb baleset Csehországban, amiben személyvonatok ütköztek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek