Osztályvezetőt keres az ÉKM Közlekedésbiztonsági Szervezet Vasúti és Baleseti Ügyeleti Osztálya

iho/vasút   ·   2024.09.03. 09:25
Baleseti helyszínelés a Keletiben

Kormányzati szolgálati jogviszony keretében elvégzett teendők várnak a kiválasztottra. Még egy hete sincs, hogy Hegyi Zsolt, a MÁV Zrt. vezérigazgatója független vizsgálatot ígért a Keleti pályaudvarnál történt baleset okainak kivizsgálásakor. Összefüggés? Nem kell keresni.

Álláspályázatot írt ki az Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ), Vasúti és Baleseti Ügyeleti Osztály szakmai vezetői (vasúti osztályvezetői) feladatok ellátására. A leendő vezető feladata a szervezet vasúti és baleseti ügyeleti osztályát vezetni, koordinálni az osztály feladatellátását, ideértve az osztály által folytatott eseményvizsgálatokat is, továbbá a szervezet diszpécser szolgálatának feladatellátását koordinálni. Teendői közé tartozik a kapcsolattartás az osztály feladatkörét érintő személyekkel és szervezetekkel (vasúttársaságok, hatóságok, és így tovább), valamint nemzetközi szervezetekkel, meg kell oldania az osztály hazai és nemzetközi jogszabályoknak, szakmai szabályoknak és belső szabályozóknak megfelelő működését. Feladata a KBSZ vezetője által elrendelt ideig a készenlétes vezetői szolgálat ellátása, valamint a bekövetkező balesetek és egyéb események haladéktalan helyszíni vizsgálata és az egyéb halaszthatatlan eljárási cselekmények elrendelése. Készenlétes vezetőként a főosztályvezetőt távolléte idején, az ő utasításai alapján helyettesíti, a szervezethez érkező bejelentések alapján intézkedik a jelentések és halaszthatatlan intézkedések megtétele érdekében. Végül, de nem utolsósorban: a főosztályvezető kijelölése alapján részt vesz az osztály által folytatott vizsgálatokban.

A munkavégzés helye: Budapest X. Kőér utca 2/a., esetenként azonban Magyarország egész területe.

Az alkalmazás és a pályázás feltételeiről, itt találni a részteleteket.

Mint ismeretes, Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója nem sokkal a siklás után arról beszélt, hogy független vizsgálat tárja fel a Keleti pályaudvarnál történt vonatbaleset okait, konkrétumokról majd az eljárás után tudnak beszélni. A független vizsgálat levezénylése, illetve az osztályvezetői munkakör betöltésére kiírt álláshirdetés között azonban nincs ok, okozati összefüggés. Az ÉKM ugyanis már kishíján egy éve meghirdette a pályázatot, amit most frissítettek, így a CV benyújtásának határideje szeptember 26-ára módosult, míg az elbírálásé október harmadikára. Sikeres pályázat esetén azonban az új szakmai vezető a főosztályvezető kijelölése alapján már részt vesz, vehet az osztály által folytatott vizsgálatokban.

(fotó: MÁV)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek