Óvatosan a Tátrában! Járatkimaradások lehetnek a nyári szezonban

Korcsmáros Gábor   ·   2023.06.12. 18:00
Baronka

A ZSSK Tátralomnic felé a Poprádról Tarpatakon át közlekedő járatokat ajánlja. 

Aki a nyáron a Magas-Tátrába készül kirándulni, annak számolnia kell azzal, hogy a Tátrai Villamos Vasúton (TEŽ) esetenként járatkimaradások lehetnek, a folyamatban lévő 425-ös sorozatú „Bárónő” (Baronka) villamos motorvonat szerelvények felújítása miatt. A ZSSK tájékoztatása szerint a 2023-as nyári szezonban egy mentesítő vonatpárt egyáltalán nem indítanak el Poprád és Csorbató állomások között. A menetrendben meghirdetett 8160-as Poprádról 8:04-kor induló, illetve a Csorbató állomásról 14:40-kor induló 8161-es járat kimarad idén nyáron. 

A Tátrai Villamos Vasúton már eleve feszített fordák miatt, ha még valamelyik szerelvény meghibásodik, akkor további járatkimaradásokra, esetleg szerelvényátcsoportosításra lesz szükség. Éppen emiatt a ZSSK azt javasolja az utasoknak, hogy aki Poprádról Tátralomnicra utazik, az inkább válassza a Tarpatakon át közlekedő közvetlen járatokat az ótátrafüredi átszállásos módszer helyett. Ezen a szakaszon egész nyáron minden járat naponta közlekedik majd, hogy tehermentesítse az Ótátrafüreden át Csorbatóra közlekedő járatokat. Kapacitásuk is nő az ígéretek szerint, így várhatóan dupla Bz-élvezet vár az utasokra. 

Egy romantikus szlovák Bz-kapocs

A Poprád és Tátralomnic közötti vonatok ugyanis alapesetben egy szóló bézéből állnak, általában a felújított változatból. Most ezt megkettőzik, s kétóránként pendliznek majd a járatok a tátrai üdülőhely és Poprád között.  

Ahogy arról már korábbi cikkünkben szóltunk, mind a tizenöt 425-ös sorozatú motorvonat nagyfelújításon és modernizáláson esik át a ruttkai járműjavítóban, s azért a nagy sietség, mert a projektre még az Európai Unió előző finanszírozási ciklusából nyertek pályázatot a felújításra, ami miatt a munkákat az idei év végéig el kell végezni. Nincs tehát idő a tétovázásra, inkább előveszik a ringató bézéket, minthogy vesszen a támogatás.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek