Kész az első felújított tátrai villamos

Korcsmáros Gábor   ·   2023.01.22. 09:00
4251

A kétezres évek elején beszerzett 425-ös sorozatú Stadler villamos motorvonatok mindegyikét felújítják. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a ZSSK a Tátrai Villamos Vasúton használt, a kétezres évek elején beszerzett 425-ös sorozatú Stadler villamos motorvonatokat 31,5 millió euró értékű projekt keretén belül felújíttatja. A járművek modernizálását a ruttkai járműjavítóban (ŽOS Vrútky) végzik. A tervek szerint mind a tizenöt járművet felújítják az idei évben. Az első elkészült 425-ös már megérkezett Poprádra, ahol még néhány tesztet elvégeznek rajta, ezt követően forgalomba is állhat.

A járművekbe légkondit, új utastájékoztató berendezéseket szerelnek, megújítják a vezérlőrendszert is, új üléseket is kapnak a vonatok. A járművek korszerűsítésének célja, hogy javítsák az utazási komfortot, valamint megoldják a régi, már nem könnyen beszerezhető pótalkatrészek beszerzésének problémáját. Az első elkészült járműről a ZSSK vasúttársaság tett közzé fotókat, amit galériánkban tekinthetnek meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek