Pályafelújítás Debrecenben is

iho/vasút   ·   2018.06.26. 13:45
DKV_Debrecen_villamospotlas_kicsi

Nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben is toldozgatják-foldozgatják a villamospályát, a munkálatok június 22-én kezdődtek és július 15-éig tartanak. Ebben a bő három hétben az 1-es vonal teljes hosszán villamospótló autóbuszok közlekednek, a 2-es vonalon viszont csak a hajnali és az esti órákban, napközben a Doberdó utcai végállomás és a Kálvin tér között járnak a villamosok. A részletes tájékoztatóért érdemes felkeresni a DKV honlapját.

Ritka együttállás: dottó kisvonat, villamospótló Volvo és tartalék CAF (fotó: Ács Attila)

Érdekesség, hogy miután a pályafelújításban a Piac utcai szakasz érintett, átmenetileg mindkét vonalnak megszűnt a kapcsolata a kocsiszínnel, így a villamosok a város főterén töltik az éjszakát, illetve napközben a tartalékjárművek is itt pihennek.

Az utolsó emlékezetesebb villamospótlás egyébként a 2-es vonal építésekor volt; ekkor a DKV a Hajdú Volántól bérelt vissza néhány olyan Ikarust és egy Rábát, amelyek a szolgáltatóváltás után váltak feleslegessé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek