Pályafelújítás és kínálatbővítés

Szöllősi Roland   ·   2012.10.17. 14:30
00

Ez idáig a pocsaji útátjárót építették át, jelentős szakaszon síncserét végeztek, és eddig kiszállítottak közel 1500 új betonaljat, melyek beépítése jelenleg is zajlik. Október végén átépítik a konyári útátjárót is.

Indulásra készen a betonaljakat szállító vonat Sárándon<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Tovább bővült a vasútvonal kínálata is. Az év közben felmerült regionális utasigényeknek megfelelően a Debrecen–Sáránd–Nagykereki vasútvonal menetrendjét – az Északkelet-Magyarországi Közlekedésszervező Iroda példás közreműködésével – tovább bővítette a debreceni MÁV-Start Zrt. A bővítés eredményeként augusztus 27. óta szombaton is közlekedik a 22.45-ös járat Debrecenből Nagykereki felé, a szombat délutáni műszakban dolgozók hazajutását segítve. Szintén szombaton: új bulivonatot is beiktattak, ami Nagykerekiből 20.51-kor indul és nem sokkal 22 óra után érkezik Debrecenbe. (Ez a járat egyébként szerelvényvonatként közlekedett eddig.)

Aljcserére várva Debrecen–Sáránd között

Mindemellett fontos változás, hogy az első járatot Debrecen felé vasárnap is megrendelték. Az új járatokon egyre többen utaznak, ami azt bizonyítja, hogy az utasok kérése valós igényen alapult.

Síncsere Konyáron

Kapcsolódó hírek