Pénteken 150 forintos szüliNAPIjeggyel lehet utazni Budapesten

iho   ·   2023.11.14. 08:45
00_bkk_150

Budapest idén ünnepli 150. születésnapját. A Budapesti Közlekedési Központ különleges ajánlattal teszi emlékezetessé az ünneplést: november 17-én 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban, amivel egész nap korlátlanul lehet utazni a BKK járatain. A főváros november 17-től háromnapos rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket, számos helyszínen, rengeteg meglepetéssel és rendhagyó programmal.

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, november 17-én és az azt követő napokon Budapest egy hatalmas születésnapra hívja a városlakókat, méghozzá a város új központjába, a Városháza udvarára. Elindult a születésnapnak dedikált weboldal is, ahol minden részlet megtalálható az eseményekről.

Egész napos utazás 150 forintért

A BKK is különleges ajánlattal ünnepli a 150 éves Budapestet: november 17-én 150 forintos szüliNAPIjegyet kínál, amivel egész nap korlátlanul lehet utazni a BKK járatain. A jegy 2023. november 14-étől vásárolható meg a kizárólag a BudapestGO-ban, illetve a többi, mobiljegyet árusító applikációban. A szüliNAPIjegy november 17-én 00:00-tól 23:59-ig használható fel, az elkezdett utazás a megadott időintervallumon túl is befejezhető.

A különleges jegy kitűnő alkalom arra is, hogy a fővárosiak kipróbálják a közösségi közlekedést és a folyamatosan megújuló BudapestGO alkalmazást. A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját már több mint 3,5 millióan töltötték le elindulása óta, és már több mint egymillió ügyfél használja rendszeresen. Ezzel továbbra is az egyik legnépszerűbb magyar fejlesztésű alkalmazás a piacon. A BudapestGO-ban havi szinten 3-4 millió útvonalat terveznek, a jegyvásárlók száma pedig már meghaladja az 1 milliót. Az alkalmazás népszerűségét az is mutatja, hogy a BKK jegyértékesítésében már közel harminc százalék a digitális jegyekből származó bevétel aránya.

A BudapestGO szüliNAPIjegy Budapest közigazgatási határán belül az 1–99, 101–299, 900–999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-Start meghatározott vonatain és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain érvényes.

A 150 forintos szüliNAPIjegyről minden fontos információ elérhető a BKK weboldalán, a bkk.hu/szulinapijegy oldalon.

Megnyit a Merlin, jön a Budapest Nagyregény és ismét lesz bulivillamos

November 17-én a Városháza udvarán láthatja először a nagyközönség az emlékév alkalmából elkészült Budapest Nagyregényt, ami huszonhárom kortárs szerző közreműködésével, közösségi alkotásként mutatja be a várost különleges történeteken keresztül. A látogatók ekkor, plakátokon láthatják először a The Budapester illusztrációit is. A kiadványban a 150 éves születésnap alkalmából 151 magyar illusztrátor alkotott meg egy-egy évet és jelentős eseményt 1873-tól napjainkig Budapest történetéből. November közepén a Budapest Hősei is bemutatkozik: a projektben a főváros cégeinek munkatársai saját maguk választották ki azt a kollégájukat, akit a legnagyobb hősnek tartanak, ők is plakátokon mesélnek majd a munkájukról.

Az ünnepléshez a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is csatlakozik: a november 17-i ünnepre 150 forintért kínálja belépőit, a kedvezményes jegyek már elérhetők. A születésnap alkalmából ismét útjára indul a bulivillamos. A 49-es villamos vonalán a DJ-szettet hallgatva táncolhatunk és élvezhetjük Budapest szépségét. A programokhoz érdemes letölteni az ÉnBudapestem applikációt, amiben minden információ megtalálható az ünnepi hétvégéről. Egyes programokra kizárólag az applikációban lehet regisztrálni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek