Pokemon Go a villamoson

iho/vasút   ·   2016.08.17. 08:45
pokemongo0

Mi a baj a képen?

  • A kabalaállat? Nem!
  • A Wunderbaum? Nem!
  • A szőrme? Nem!
  • A gyűrűk? Még azok sem!
  • Ellenben a bal kézben tartott okostelefon, amin éppen Pokemon Go fut, na az már igen!

A fotó Prágában készült a DPP egyik dolgozójáról, amint éppen villamosvezetés közben üldözi a virtuális szörnyeket. Tény, gyorsabb így, hiszen a kép készültekor 17 kilométer/órával ment a villamos, ennyivel meg ugye képtelenség sétálni, ám borzasztó veszélyes és felelőtlen.

A prágai közlekedés vállalat azonosította is a villamosvezetőt a csatolt kép alapján – amelyet az egyik utas készített –, és 2500 koronára – 30 ezer forintra – büntették meg, valamint kapott még két büntetőpontot is. Utóbbiból tízet „lehet” összeszedni, utána elveszik a jogosítványt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút Városi vasút

Külföldön nyomul a cseh vasúti ipar

iho/vasút   ·   2024.02.26. 10:00

Komoly árbevétel-növekedést ért el a cseh vasúti ipar. Az ágazat tavaly 130 milliárd cseh korona, mintegy 5,2 milliárd eurós összforgalmat könyvelt el, jelentős részben a külföldi megrendeléseknek köszönhetően. Lesz különvonat is, az Innotransra.

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.