Pokoli baleset, torlódás volt az M3-ason – fotók

MTI   ·   2012.08.21. 12:30

Három ember meghalt, kettő megsérült egy balesetben kedden hajnalban az M3-as autópályán a 44-es kilométerszelvénynél; a sztráda Budapest felé tartó oldalát az érintett szakaszon teljes szélességében lezárták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

(fotók: MTI, Mihádák Zoltán)

Kovács Viktória elmondta: az eddigi adatok szerint egy szlovák rendszámú BMW női vezetője feltehetően elaludt a volánnál, és nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak hajtott, majd kigyulladt.

A Fiatban hárman bennégtek, holttestüket a tűzoltók az oltást követően találták meg a roncsok között - mondta a szóvivő. A kocsiból egy ember még időben ki tudott mászni, ő másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A BMW vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, esetében felmerült az ittasság gyanúja, a rendőrség szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot - tette hozzá Kovács Viktória.

Az autópálya Budapest felé tartó oldalán az érintett szakaszon teljes útzárat rendeltek el, a közlekedőket Kerekharasztnál terelték el.

A teljes útzár miatt hatalmas a dugó keletkezett a környéken, a körülbelül 20 kilométeres kocsisor vége Hatvannál vesztegelt, de a kerülőútként használt 3-as főút is egyre telítettebbé vált.

Végül a rendőrség csak délben oldotta fel az útzárat, továbbra is lassú haladásra kell számítani Budapest felé.

Kapcsolódó hírek